torsdag 30 december 2010

Saltlag

Har precis gjort saltlag för att lägga nyårskalkonen i.
Saltlag:
4L vatten
2,5dl salt
1dl socker
lite svartpepparkorn.

Imorgon skall det grillas kalkon och lite revbenspjäll.
Nu har den lilla kalkonen åkt i saltlagen...den får ligga tills imorgon förmiddag någon gång,vilket det gör den bra.
Spjällen skall kryddas med Memphis Dust imorgon.Några timmar före grillning. Röken till både revbenen och kalkonen kommer att vara äppelträd,vilket passar till båda.
Revbenen kommer att ta ca 4 timmar "lowandslow" och vad kalkonen beträffar så har jag inte en aning..men en 6-7timmar skulle jag tro.
Kommer bilder under morgondagen skulle jag tro.
Färdiga resultatet ser ni här.
 Färdigt resultat
 Revbenen som är krydda med Memphis Dust och lönnsirapsglaze






















Memphis Dust

1dl brunt socker (jag använder Muscovado socker)
1dl vanligt vitt socker
1/2 dl paprikapulver
1/4 dl salt
1/4 dl vitlökspulver
2 matskedar svartpeppar
2 matskedar ingefära
2 matskedar lökpulver
2 teskedar rosmarin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar