Coleslaw med valnötter |
Författare: Grillguiden
Antal portioner: 6 personer
Ingredienser
- ¼ st Vitkålshuvud, ca ½ kg , strimlad
- ¼ st röd lök, fint hackad
- ½ st rött äpple, skalat, utkärnat, rivet
- ½ st grönt äpple, skalat, utkärnat, rivet
- ½ dl valnötter, hackade
- ½ dl olivolja
- ½ dl äpplecidervinäger
- 2 msk majonäs
- 2 msk flytande honung
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk amerikansk senap, gul, slät
- ½ dl ädelost, smulad
- salt och peppar
Instruktioner
- Blanda ihop vitkål, lök, äpple och valnötter i en skål.
- I en separat skål blanda ihop olivoljam vinäger, honung, senap samt salt och peppar.
- Häll såsen över kålblandningen, och blanda ihop med händerna.
- Toppa med den smulade ädelosten.
- Låt stå i rumstemperatur alternativt i kylskåp till serveringen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar