| Coleslaw med valnötter | 
Författare: Grillguiden
Antal portioner: 6 personer
Ingredienser
- ¼ st Vitkålshuvud, ca ½ kg , strimlad
 - ¼ st röd lök, fint hackad
 - ½ st rött äpple, skalat, utkärnat, rivet
 - ½ st grönt äpple, skalat, utkärnat, rivet
 - ½ dl valnötter, hackade
 - ½ dl olivolja
 - ½ dl äpplecidervinäger
 - 2 msk majonäs
 - 2 msk flytande honung
 - 1 msk dijonsenap
 - 1 msk amerikansk senap, gul, slät
 - ½ dl ädelost, smulad
 - salt och peppar
 
Instruktioner
- Blanda ihop vitkål, lök, äpple och valnötter i en skål.
 - I en separat skål blanda ihop olivoljam vinäger, honung, senap samt salt och peppar.
 - Häll såsen över kålblandningen, och blanda ihop med händerna.
 - Toppa med den smulade ädelosten.
 - Låt stå i rumstemperatur alternativt i kylskåp till serveringen
 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar