söndag 7 juli 2013

Coleslaw

Coleslaw med valnötter

Författare: 
Antal portioner: 6 personer
Ingredienser
  • ¼ st Vitkålshuvud, ca ½ kg , strimlad
  • ¼ st röd lök, fint hackad
  • ½ st rött äpple, skalat, utkärnat, rivet
  • ½ st grönt äpple, skalat, utkärnat, rivet
  • ½ dl valnötter, hackade
  • ½ dl olivolja
  • ½ dl äpplecidervinäger
  • 2 msk majonäs
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk amerikansk senap, gul, slät
  • ½ dl ädelost, smulad
  • salt och peppar
Instruktioner
  1. Blanda ihop vitkål, lök, äpple och valnötter i en skål.
  2. I en separat skål blanda ihop olivoljam vinäger, honung, senap samt salt och peppar.
  3. Häll såsen över kålblandningen, och blanda ihop med händerna.
  4. Toppa med den smulade ädelosten.
  5. Låt stå i rumstemperatur alternativt i kylskåp till serveringen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar