söndag 30 augusti 2015

Pizzasallad

Gör denna pizzasallad som smakar lika bra som på pizzeria. För att få vitkålen mjuk så stöter man den. Prova detta recept som dessutom är nyttigt!
Timglas Tid: 20 minuter + ½ dygn i kylskåp 
Portioner ca 4 portioner

Ingredienser:

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

Strimla vitkålen. Detta kan göras med kniv för hand eller i matberedare. Om du gör för hand så är ett tips att använda en osthyvel.

Om du vill ha mjuk och saftig pizzasallad, som på en pizzeria gör då så här: Stöt vitkålen, gärna med en stöt (som man brukar använda i en mortel, se bild nedan). Eller också kan man "knåda" vitkålen med händerna. 

Häll över olja, vinäger, salt och peppar och rör om. Smaka av. Tillsätt ev. mer av ovanstående ingredienser efter smak.

Låt stå i kylskåp, gärna ½ - 1 dygn innan servering, men minst 2 timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar