tisdag 5 februari 2013

Pastasås med strimlat fläskkött och gorgonzola

En krämig favorit som få kan tacka nej till! Recept av Jonas Westman.
Förberedelsetid:15 minuter
Tillagningstid:4-5 timmar på Låg
Portioner:4-5

Ingredienser:
500g strimlad karré eller bog av fläsk
1 stor gul lök, skivad
1 kycklingbuljongtärning
1krm timjan
2krm vitpeppar
2dl vatten
150g gorgonzola
1 röd paprika, strimlad
Gör så här:
Skala, dela och skiva löken ganska tunt.
Bryn köttet i en het panna. Använd gärna teflon eller liknande så behövs inget fett i pannan. Tillsätt löken och låt gå med tills den är mjuk. Häll över i din Crock-pot.
Tillsätt buljongtärning, timjan, salt och vatten. Rör om och sätt på locket.
Ställ in temperaturen på hög.
När köttet känns mört rör du i den strimlade paprikan. Låt gå ungefär en halvtimme.
Smula ner gorgonzola och rör om. Låt osten smälta långsamt. Servera genast.
Serveringstips: Pasta i den form du tycker bäst om. En grönsallad vid sidan av är gott till den smakrika såsen.
Att tänka på: Vill du lämna din Crock-pot under längre tid väljer du läge ”låg” och kan då låta köttet småputtra i upp till 8 timmar. Välj då gärna lite tjockare skuret kött.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar