söndag 17 februari 2013

Ingefärsfläsk

Ingredienser:
2 msk olivolja
3 stora morötter, skalade och
skurna i långa diagonaler
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 salladslökar, grovhackade
3 msk färsk ingefära, finhackad
1 kg fläskbog eller benfri karré
2 msk sojasås
2,5 dl torr sherry
4 msk kinesisk Hoisinsås
150 g frysta ärtor
Saften av 2 lime
Salt och nymald svartpeppar
Servera med kokt ris


Gör så här:
Förvärm basen på Låg inställning.
Värm oljan försiktigt i en stekpanna (eller använd Sauté Crock-Pot® slow cooker). Tillsätt morötter, vitlök, lök och ingefära och koka i 3-4 minuter. Töm ner i stengodsgrytan.
Placera stengodsgrytan på basen, tillsätt fläsket och sätt på locket.
Blanda ihop sojasås, sherry och Hoisinsås, häll över fläsket. Krydda med lite salt och peppar.
Sätt på locket och koka på Låg inställning i 5-6 timmar eller 3-4 timmar på Hög inställning, eller tills fläsket är genomkokt och mört. Skeda över köttsaften ungefär var 30 minut. En timme före koktidens slut tillsätt de frysta ärtorna och limesaften, vrid upp till Hög inställning och fortsätt att koka i minst 1 timme.
Ta sedan bort fläsket från grytan och låt det vila i 5 minuter, skär upp och skeda över lite av såsen. Servera med kokt ris.


En klassisk rätt med asiatisk smak.
Förberedelsetid:30 minuter
Tillagningstid:5-6 timmar på Låg (I)
Portioner:4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar