lördag 8 januari 2011

Dagen

Idag blir det inte mycket till att grilla..man får leva på grillad korv förmodligen..Innebandyturnering med junior och sedan bandymatch på Göransson Arena...så är det i bland..men inom närtid ska man väl rosta lite kastanjer på grillen iallafall och det är gott...

Ha det gött därute och använd grillen nu oxå och inte enbart på sommaren.

onsdag 5 januari 2011

Länkar från min gamla blogg

Hitta den här bloggsidan som jag tyckte gränssnittet var bättre på än min föregående blogg.
Jag kommer att infoga länkarna från den hit så slipper jag sitta och skriva om alla recept och skicka om alla bilder..
Min gamla blogg

torsdag 30 december 2010

Saltlag

Har precis gjort saltlag för att lägga nyårskalkonen i.
Saltlag:
4L vatten
2,5dl salt
1dl socker
lite svartpepparkorn.

Imorgon skall det grillas kalkon och lite revbenspjäll.
Nu har den lilla kalkonen åkt i saltlagen...den får ligga tills imorgon förmiddag någon gång,vilket det gör den bra.
Spjällen skall kryddas med Memphis Dust imorgon.Några timmar före grillning. Röken till både revbenen och kalkonen kommer att vara äppelträd,vilket passar till båda.
Revbenen kommer att ta ca 4 timmar "lowandslow" och vad kalkonen beträffar så har jag inte en aning..men en 6-7timmar skulle jag tro.
Kommer bilder under morgondagen skulle jag tro.
Färdiga resultatet ser ni här.
 Färdigt resultat
 Revbenen som är krydda med Memphis Dust och lönnsirapsglaze






















Memphis Dust

1dl brunt socker (jag använder Muscovado socker)
1dl vanligt vitt socker
1/2 dl paprikapulver
1/4 dl salt
1/4 dl vitlökspulver
2 matskedar svartpeppar
2 matskedar ingefära
2 matskedar lökpulver
2 teskedar rosmarin

torsdag 23 december 2010

Skinkan i ugnen

Nu ligger skinkan i ugnen för griljering.

Griljeringen består av:
5msk senap valfri
2msk socker
1msk potatismjöl
1 äggula

Detta röres ihop till en jämn smet.

onsdag 22 december 2010

Julskinkan ligger på grillen

Nu har jag fått på både spjällen och skinkan på grillen.Det blev att utnyttja både smokern och webern idag.Skinkan röks lätt med enrisved och spjällen tuffar på med en blandning av al och äppelved.

Glazen till revbenen bestod av:
2dl lönnsirap
100g smör
3st vitlöksklyftor(finhackas)
lite salt och svartpeppar.

tisdag 21 december 2010

Kvällsmat

Idag har man ätit lite klassisk mat.
Dillkött och kokt potatis.
Receptet hittade jag på recept.nu och det var väldigt enkelt och laga.
Jag har även blandat till en rubb till revbenen som skall grillas imorgon tillsammans med julskinkan som hamnar där också.
Skinkan kommer att lättrökas med äppelträdsbitar.
Jag räknar med att hålla på i bra med timmar..spjällen tar ca 4 timmar skulle jag tro och skinkan får man räkna med 1 timme/halvkilo ca.

Rubben innehåller:
1dl muscavadosocker
1dl vanligt socker
1/2dl paprikapulver
1/4 salt
1/4 vitlökspulver
2msk svartpeppar
2msk ingefära
2msk lökpulver
2 tsk rosmarin