lördag 19 januari 2013

Crock Pot Teriyakikyckling

1kg kycklingfilé.
3/4 cup socker(vitt)
3/4 cup soja,jag använde lite mindre soja som jag spädde med vatten. Rekommenderades i receptet jag hittade var low-sodium soya sauce.
6 msk vinäger(jag hade äppelcidervinäger)
3/4 tsk ingefära(mald). Prova,jag hade gärna haft i mer.
1/4 tsk svartpeppar. Efter smak skulle jag tro.

Maizena och vatten till redning när det är klart.

Lägg kycklingen i pottan.
Blanda det blöta ingredienserna i en skål och i med kryddorna. Slå därefter på detta på kycklingen och sätt pottan på low.
Vänta i ca 4-5 timmar. Plockar ur kycklingen och höj värmen,i med redningen och låt det tjockna.
Under tiden skär man kycklingen i mindre bitar och slå tillbaka den i såsen låt det gona till sig lite.
Serveras med ris och lite wokade grönsaker till.(jag hade nog dubblat kycklingfilen,det räcker såsen till + att det blir lite över till matlådor då också).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar