onsdag 13 juli 2011

Helgens bravader

I helgen gjordes det en pulled pork som heter duga..Den marinerades i en skvätt whisky,lite olja,soja och diverse kryddor.
Karren som det gjordes på vägde ca 1.5kg och den grillades i lowandslow tempo i ca 8 timmar eller tills insides tempen var ca 97 och köttet ramlade sönder när man plockade av den,till rök till den användes alträ och smaken blev förträfflig.
Samtidigt så kördes en bit hemrimmat sidfläsk i bit bredvid,det var rimmat i en lag av vatten,salt och socker i två dygn.
Till pulled porken hade jag hittat ett recept men lök i dill.

Lök i dill.
3 stora lökar steks i olja utan att ta färg.(15-20min)
2,5dl buljong(kyckling)
1 dl äppelcidervinäger
1msk honung tillsätts och kokas ihop till hälften sedan kryddar man med salt,peppar och dill.
Kan ätas kall,varm eller ljummen,förvara överblivet i en burk i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar